Happy couple intensive

Elke relatie kent verschillende levensfasen: soms kalm, soms gelukkig en soms met verdriet. Soms lopen spanningen hoog op. Het lukt dan niet meer om elkaar goed aan te voelen of om optimaal met elkaar te communiceren.

Herken je deze patronen? 

 • Je hebt steeds onenigheid over ogenschijnlijk nietszeggende zaken (waar eigenlijk een hele wereld achter schuilt).
 • Jullie verschuilen zich in hard werken, weinig contactmomenten en vermijden intimiteit.
 • Jullie hebben kinderen, vakanties, huisdieren en allebei een drukke baan. Veel ballen om in de lucht te houden en weinig tijd voor elkaar.
 • Je weet niet meer hoe je moet omgaan met de emoties van je partner.
 • Je bent meer collega's van elkaar geworden in het bedrijf De Huishouding.
 • Het voelt niet meer alsof jullie geliefden van elkaar zijn.
   

Hoe zou het zijn om weer de zon achter de wolken te zien? Niet meer wachten tot de ander je komt redden, maar tot elkaar komen. Met je rug recht elkaar aan kunnen kijken en gelukkig zijn met elkaar vanuit gelijkwaardigheid. In de Happy Couples Intensive leer je een brug te bouwen van jouw wereld naar die van je partner. Wanneer hoofd en hart met elkaar resoneren kun je negatieve gevoelens op een veilige manier leren bespreken. Zo creëer je vanuit verbinding een begripvolle omgeving voor elkaar.

De Happy Couple Intensive is ook heel geschikt als je al besloten hebt om uit elkaar te gaan en wilt praten over ouderschap. Als de ouders met elkaar overweg kunnen, dan komt er ruimte waarin de kinderen kunnen ‘floreren’. Je leert je stem te laten horen, leert elkaar weer begrijpen en vooral hoe je dat moet doen. Zo kunnen jullie kinderen uitgroeien tot gelukkige mensen die zich vrij voelen om keuzes te maken. 
Als partners kun je uit elkaar gaan, maar als ouders ben je voor het leven aan elkaar verbonden. Laat je kind niet de brug zijn: wees dat zelf. 

 

www.guyhouben.com_vaesterras_fbres-1.JPG

Wat is de Happy Couples Intensive?

De Happy Couples Intensive is een tweedaagse één op één training. Meestal vindt dit plaats op Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. Hier ben je weg van de taken van thuis en werk.  Er is tijd en aandacht voor en met elkaar; gewoon weer even partners zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om hier te dineren en te overnachten. Van harte wordt aanbevolen hiervan gebruik te maken.  

Het doel van deze intensive is om elkaars taal opnieuw te leren verstaan. Tijdens de Intensive kijken we naar individuele achtergronden die van invloed zijn op de relatie. Wanneer we die begrijpen wordt het eenvoudiger om gezamenlijk voor een geborgen en intieme sfeer te zorgen. 

Wat houdt de Happy Couples Intensive in?

 • We beginnen met een kennismakingsgesprek, zodat je direct kunt ervaren of er een klik is.
 • Daarna voer ik individuele gesprekken met iedere apart. Hier ben je vrij om te bespreken wat je wilt veranderen.
 • Tijdens een gezamenlijke intake van 1,5 uur bepalen we samen waar jullie je schouders onder gaan zetten. We bespreken de huidige situatie van het gezin en het gezin van herkomst.
 • Twee dagen "een-op-een" werken met mij op een bijzondere locatie, waardoor jullie je weer verbonden voelen.
 • Een verslag van de twee intensieve dagen, in jullie eigen woorden en met jullie eigen afspraken waar je op kunt blijven terugvallen.
 • Een steun-in-de-rug gesprek waarin samen nog eens wordt teruggekeken en bevestigd wordt dat je zo weer vooruit kunt en ook wat er mogelijk nog besproken moet worden. Na deze Happy Couples Intensive kun je weer samen vooruit. Je hebt geleerd hoe je naar elkaar kunt luisteren, present kunt zijn, een gevoel van veiligheid kunt creëren. En ook hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor de zogenaamde “relationele ruimte”. Je kunt weer ruimte ervaren voor verbondenheid en speelsheid. 

 

Meer informatie over de Happy Couples Intensive?

Wil je de knoop doorhakken? Of heb je nog vragen? Dan help ik graag. 

 

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek
stel in water.jpg