Happy Couple Intensive

Elke relatie kent verschillende levensfasen: soms kalm, soms gelukkig en soms met verdriet. Soms lopen spanningen hoog op. Het lukt dan niet meer om elkaar goed aan te voelen of om optimaal met elkaar te communiceren.

Herken je deze patronen? 

 • Je hebt steeds onenigheid over ogenschijnlijk nietszeggende zaken (waar eigenlijk een hele wereld achter te ontdekken valt).
 • Jullie verschuilen je achter hard werken en vermijden intimiteit.
 • Jullie hebben kinderen, vakanties, huisdieren en allebei een drukke baan. Veel ballen om in de lucht te houden en weinig tijd voor elkaar.
 • Je weet niet meer hoe je moet omgaan met de emoties van je partner. 
 • Je bent meer collega's van elkaar geworden in het bedrijf De Huishouding dan Geliefden.

 

En dat terwijl jullie het zo graag samen zouden willen doen. Met elkaar. Gelijkwaardig. Vanuit waardering en verbinding. Zo graag zouden jullie samen weer willen genieten van elkaars gezelschap, seks en intimiteit.

Maar je verschuilt je achter hard werken en vermijdt echt contact. Je graaft je steeds dieper in in je loopgraven, je wordt een gevangene van je relatie. De een regeert, de ander staat aan de zijkant. Misschien vlucht je wel in een affaire, gokken, of alcohol. Het dagelijks leven is een aaneenschakeling van misverstanden en frustraties, achterdocht, vermijding en eenzaamheid.  Vermoeidheid, elke dag wordt een uitdaging, alles lijkt een probleem. Je ergert je aan het kleine kind-gedrag of je dekt je in tegen emotionele stormen.

Hoe zou het zijn om de zon achter de wolken te zien? Niet meer wachten tot de ander je komt redden, maar tot elkaar komen. Met je rug recht elkaar aan kunnen kijken en gelukkig zijn met elkaar vanuit gelijkwaardigheid. Je komt in je kracht. Seksualiteit wordt weer fijn. Je hebt duidelijkheid over de toekomst van je relatie. Je voelt je vrij en energiek met je partner aan je zijde. 

Gelukkig kun je dit in korte tijd bereiken. 

In de Happy Couple Intensive leer je binnen een maand een brug te bouwen van jouw wereld naar die van je partner.

Wat kun je bereiken met deze Intensive?

Je leert negatieve gevoelens op een veilige manier te uiten. Zo creëer je vanuit verbinding een begripvolle omgeving voor elkaar. Je krijgt verwachtingen helder, je leert deze begrijpen en bespreken. Je snapt waarom het voorheen zo liep, je snapt waar jullie in vast zaten. En je leert hoe je dit vlot trekt. Verwachtingen over en weer over fysiek contact worden bespreekbaar.

 • vertrouwen in jezelf en de ander
 • je gezin als een veilige basis
 • ruimte ervaren voor verbondenheid en speelsheid/plezier

 

Na deze Happy Couple Intensive weet je waar je staat. Je hebt geleerd hoe je naar elkaar kunt luisteren, present kunt zijn, een gevoel van veiligheid kunt creëren. En ook hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor de zogenaamde “relationele ruimte”. Je kunt weer ruimte ervaren voor verbondenheid en speelsheid.

Het kan ook voorkomen dat er andere zaken duidelijk worden, ook dan weet je na deze twee dagen waar je staat en wat er te doen valt.

 

www.guyhouben.com_vaesterras_fbres-1.JPG

Ervaringen.

 • Als je als stel al wat langer bij elkaar bent, dan is het net als met een oud schilderij, waarvan de vernis wat vergeeld en gecraqueleerd is. De onderlaag is nog prima, maar met de bovenlaag is van alles mis. Je kunt de bovenlaag aanpakken en proberen deze schoon te maken en de scheurtjes te repareren, maar het blijven lapmiddeltjes. Beter is het de hele oude laklaag te verwijderen en een nieuwe, frisse laag aan te brengen, zodat het weer jaren meekan. Als je de Happy Couple Intensive bij Le Cabinet Maastricht volgt, hoef je geen lapmiddeltjes te verwachten. Met veel geduld en vakmanschap wordt de oude vernislaag verwijderd en wordt de kleurrijke voorstelling in al zijn pracht en praal weer zichtbaar. Je leert weer met elkaar communiceren, zodat je samen een prachtig nieuw schilderij kunt beginnen. Dank je, Monique, voor je vakmanschap, je geduld, je scherpe blik, en alle inzichten die je ons geboden hebt. Het was een prachtige ervaring. Maria en Aart

​​​​

 • Wij kwamen bij Monique omdat één van ons verliefd was geworden op een ander. Een heftige gebeurtenis en worsteling. Hoe ga je hier mee om als je al ruim 20 jaar bij elkaar bent? Monique heeft ons geholpen de tijd te nemen om dit onder ogen te zien, de gevoelens te delen, naar onze eigen relatie te kijken, patronen daarin te herkennen maar ook vooral naar ons zelf te kijken. In een aantal gezamenlijke maar ook individuele gesprekken heeft ze ons daarbij geholpen. We hebben dit afgerond met een tweedaagse sessie waarin we naar elkaar hebben uitgesproken met elkaar door te willen. Ik heb heel veel geleerd over onze relatie maar ook over mezelf en waar ik behoefte aan heb en waar mijn valkuilen zitten. Een heel verrijkend en verdiepend traject. Wij hadden er een heftige gebeurtenis voor nodig om dit traject in te gaan. Maar ik zou het elk koppel aanraden om je relatie eens op deze manier samen te bekijken en te bespreken. Monique creëert een veilige omgeving en gebruikt haar uitgebreide ervaring en kennis om je in dit traject te helpen.Wat we allebei fijn vonden, was dat je de ruimte schiep en bewaakte waarbinnen we allebei veilig ons verhaal konden vertellen. Dit betekende niet dat je geen moeilijke vragen stelde. De manier echter waarop je dit deed was zonder oordeel en nodigde uit om eerlijk te antwoorden. Regelmatig plaatste je wat je hoorde in een realistischer perspectief; dat niemand perfectie verwacht, maar dat wat we hebben zoveel mooier en steviger is dan we individueel door onze onzekerheid waarnemen.

 

 • Je hebt ons geholpen om een gezamenlijke vocabulaire te starten en wijze van communiceren te ontwikkelen. We genieten nu ontzettend van elkaar en onze relatie is veel weerbaarder geworden. Er is vertrouwen. We weten steeds beter hoe we de paden naar elkaar open kunnen houden. We zijn gegroeid in liefde.

 

 • hallo Monique, sinds een paar maanden wonen wij weer samen. In het begin was het nog wat onzeker en zijn er zeker ook nog wat nare gesprekken geweest, maar dat heeft niet heel lang geduurd. Nu hebben we echt de relatie die we eigenlijk alletwee wilden. We hebben het heel goed en gezellig samen. Zonder jou waren we nooit meer terug samen. Wat heb jij ons goed aangevoeld en geholpen. Binnenkort kom ik nog eens langs om je persoonlijk te bedanken, heel veel liefs.....

 

 • Taking part in Monique's Happy Couple Training is not only one of the best things I've done for my relationship, but it has also been one of the best things I've done for myself personally. The self-insight I gained thanks to Monique has been invaluable in helping me to build well-being personally, and between us as a couple. I recommend this training to anyone looking to grow personally and within their relationship."

 

 • Toen mijn vrouw en ik medio 2020 in een ernstige relatiecrisis terecht kwamen, zochten wij contact met Monique. Gedreven door de hoop om hier - alleen al voor onze drie kinderen én bovendien elkaar - samen beter uit te komen kwamen we via internet in contact met elkaar. Tot de dag van vandaag zijn wij ontzettend gelukkig met deze keuze, die vanaf het intakegesprek een gouden match bleek. Een persoonlijke, menselijke, neutrale en liefdevolle aanpak mét een dosis humor typeert Monique als geen ander. Haar verfijnde werkwijze en nauwkeurig afgestemde gesprekstechnieken lieten ons terugvinden wat we bijna waren kwijtgeraakt.

 

 • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​We both have very fond memories of our two days with you. Despite the emotional intensity (or maybe because of it?), we really feel that we made progress and felt hopeful that there is light at the end of the tunnel. Your summary really helped to bring that feeling back as well and we also had several laughs reading it again. Tears and laughter, what more can one hope for in a twodays-session like this?"

Wat is de Happy Couple Intensive?

De Happy Couple Intensive is een tweedaagse  één op twee-training. Meestal vindt dit plaats op Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. Hier ben je weg van de taken van thuis en werk.  Er is tijd en aandacht voor en met elkaar; gewoon weer even partners zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om hier te dineren en te overnachten. Een overnachting bij Vaeshartelt kan met korting worden aangeboden. Van harte wordt aanbevolen hiervan gebruik te maken.  

Het doel van deze Intensive is om elkaars taal opnieuw te leren verstaan. Tijdens de Intensive kijken we naar individuele achtergronden die van invloed zijn op de relatie. Wanneer we die begrijpen wordt het eenvoudiger om gezamenlijk voor een geborgen en intieme sfeer te zorgen. 

Wat houdt de Happy Couple Intensive in?

 • We beginnen met een kennismakingsgesprek, zodat je direct kunt ervaren of er een klik is.
 • Tijdens een gezamenlijke intake van 1,5 uur bepalen we samen waar jullie je schouders onder gaan zetten. We bespreken de huidige situatie van het gezin en het gezin van herkomst.
 • Daarna heb ik met beide partners een individueel gesprek. 
 • Twee dagen "een-op-twee" werken met mij op een bijzondere locatie, waardoor jullie je weer verbonden voelen.
 • Een verslag van de twee intensieve dagen, in jullie eigen woorden en met jullie eigen afspraken waar je op kunt blijven terugvallen.
 • Een steun-in-de-rug gesprek waarin samen nog eens wordt teruggekeken en bevestigd wordt dat je zo weer vooruit kunt en ook wat er mogelijk nog besproken moet worden.   
Monique Rosier

Met wie ga je samenwerken

Je gaat samenwerken met mij, Monique. Ik beschik over 20 jaar ervaring als integraal psycholoog en een halve eeuw aan levenswijsheid. Ik luister naar jullie verhaal zonder oordeel. Naar mijn cliënten, jullie, wil ik me altijd respectvol opstellen en zal ik ingrijpen wanneer dit helpend is. Ik combineer professionaliteit met empathie. 

Behalve een opleiding tot integraal psycholoog volgde ik ook diverse opleidingen en trainingen op het vlak van relatiebegeleiding, diverse rouw- en verliestrainingen, en volgde ik trainingen bij Esther Perel en Hedy Schleiffer.  Daarnaast heb ik een breed scala aan bijscholingen gevolgd, waaronder filosofie en kunst. Dat laatste heeft me geholpen om een ruime, open blik te ontwikkelen en te houden. 

Meer informatie over de Happy Couple Intensive?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Plan een afspraak

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek
stel in water.jpg