Relatie­­therapie Maastricht

De stap naar relatietherapie is vaak gebaseerd op de wens om elkaar beter te begrijpen. Elke relatie kent zo zijn fasen. Tijdens de start van een relatie wordt er een bepaalde dynamiek opgebouwd. In een volgende fase komt de realiteit van alledag aan de orde en dan heb je te maken met de onderhandelingen over het huishouden, de opvoeding en verschillen over intimiteit of financiën. Weer wat later kunnen er moeilijkheden ontstaan, geschillen of het moeten dealen met ingewikkelde zaken zoals bijv. een affaire. Of je overweegt een open relatie. Het kan maar al te gemakkelijk voorkomen dat je vastloopt in verschillen van inzicht. 

Geen enkele relatie blijft vanzelf goed gaan. Hierin samen blijven investeren kan een uitdaging zijn. De sleutel? Leer verbindend te communiceren. Een relatie kan pas slagen als twee mensen zich gezien en gehoord voelen, als er sprake is van respect en de wil om elkaar te (leren) verstaan. 

Tegenwoordig is er een zoektocht gaande naar nieuwe vormen voor relaties. We reizen veel, we gaan relaties aan met elkaar en overbruggen hele continenten met elkaar. Culturele verschillen zijn aan de orde van de dag. Samengestelde gezinnen zijn heel gewoon geworden. Is dat wel zo gewoon? Het vraagt om een uitzonderlijke inspanning van alle gezinsleden om er iets fijns van te maken. In samengestelde gezinnen, en ook in gezinnen waarbij ouders van verschillende culturen zijn, uit twee verschillende landen of zelfs in verschillende werelddelen zijn opgegroeid. Soms lukt dat, soms niet.

Zoek op tijd hulp om inzicht te krijgen, aarzel niet. Tijdig aanpakken voorkomt veel ellende. 

 

stel in water.jpg


Relatietherapie is ook waardevol als je uit elkaar gaat

Ook als je besluit om uit elkaar te gaan kan relatietherapie waardevol zijn. Je hebt een aantal jaren met elkaar doorgebracht. Dankzij goede begeleiding leer je elkaar respectvol los te laten. Zeker als er kinderen zijn. Als partner kun je scheiden, maar als ouders ben je voor altijd aan elkaar verbonden. 

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Leren verbindend te communiceren is een belangrijk onderdeel bij relatietherapie. Daar kan ik bij helpen. Om te beginnen komen we samen voor een eerste kennismaking. Is er een klik? Dan maken we een aantal gezamenlijke afspraken. Indien gewenst kunnen individuele gesprekken onderdeel zijn van de therapie. In deze sessies kijken we naar dieperliggende persoonlijke vragen die een negatieve invloed op de relatie kunnen hebben. Als een relatie niet meer goed voelt hoeft dat niet perse het einde te zijn. Door elkaars behoeften te leren voelen en herkennen kun je de dynamiek in een relatie leren veranderen.

Meer informatie over relatietherapie in Maastricht?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek
DSC00412.jpg