Therapie Maastricht 

In mijn praktijk kun je terecht voor hulp bij stress, spanningen, angstgevoelens en depressie. Rouwverwerking is naast de relatiehulpvragen een belangrijk aandachtsgebied in de praktijk.

In overleg kunnen de volgende werkwijzen worden ingezet: systemisch werken, biografisch werken, bewustwording van ondermijnende gedachtenpatronen en de zgn. valse overtuigingen via huiswerk en schrijfoefeningen, ademhaling en lichaamsbewustzijn, verbindend communiceren via ECT: Encounter Centered Therapy. 

Bij werkgerelateerde vragen zijn er de volgende mogelijkheden: werken met DISC, een test die gedragsvoorkeursstijlen in kaart brengt, en de daarbij behorende kwaliteiten en valkuilen. Assertiviteitstraining in de vorm van rollenspeltraining met acteur. Presentatietechnieken in de vorm van rollenspeltraining met acteur. 

Balans hervinden tussen hoofd en hart, tussen goed voelen en goed functioneren, daar gaan we op inzetten. Je leert afstand nemen, zodat je inzicht gaat krijgen in je gedachten, emoties en gedrag. Deze herkennen en erkennen gaat je helpen om weer vanuit je kracht te gaan leven.

Rouwverwerking

Verlies van een dierbare, van je gezondheid, je baan, een echtscheiding of de hoop op een kind. Er bestaan veel vormen van verlies. Verlies hoort bij het leven. Wanneer het je overkomt weet je er niet altijd mee om te gaan. Verlies gaat vaak gepaard met boosheid, somberheid, gevoelens van machteloosheid, of gedachtepatronen waarin je kunt vastlopen en waardoor je tot niks meer komt… Lichamelijke klachten horen daarbij. Denk aan slapeloosheid, lusteloosheid, rusteloosheid, hartkloppingen en weinig eetlust of zingeving en betekenis missen. 

Rouwverwerking is een organisch proces

Verlies of verdriet kun je niet wegen of in fasen aangeven. Het is zo erg als het aanvoelt. Rouwen is een intensief en organisch proces. Normaal is therapie oplossingsgericht. Bij een rouwproces juist niet. Het duurt lang om een verlies te accepteren en te integreren in je leven. De meeste mensen hebben graag de controle. Bij een verlies moet je leren toegeven dat je dat niet hebt. Ik geloof in de boeddhistische filosofie. Wanneer je de werkelijkheid durft aan te kijken kun je ermee leren leven. 

Verdriet kan zachter worden wanneer je daar bepaalde rituelen voor inzet. Rituelen inzetten betekent ook dat je je verdriet serieus neemt en er niet (meer) aan voorbij wilt of kunt gaan. Rouwverwerking is stap voor stap leren en jezelf toestemming geven om het vuur van je eigen leven weer aan te steken. Ik help je graag bij dit transitieproces. Samen gaan we op zoek naar de zingevende aspecten in je leven en de steunpunten in jezelf. Wil je weten of er een klik is? Laten we kennis maken. 

Professionele hulp bij jouw rouwverwerking?

Heb je behoefte aan hulp bij jouw rouwverwerking? Maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken. Ik help je graag verder!
 

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek
Le cabinet-00450.jpg