Is het werkelijk mogelijk om een relatie in twee dagen te transformeren?... dat wordt me geregeld gevraagd…

Jaren geleden, toen cliënten me vroegen of ik ook met paren werk, begon ik ook partners uit te nodigen om met elkaar te onderzoeken hoe we een weg konden vinden om de relatie te redden.

Dat werd aanleiding om wat dieper na te denken. En in plaats van de standaard werkwijze in te zetten, een nieuwe aanpak te ontwikkelen. Dat is de Happy Couple Intensive geworden, waar ik inmiddels alweer geruime tijd mee werk. Een intensieve aanpak, waarin we ons degelijk voorbereiden op de twee daagse-aanpak, meestal in Buitenplaats Vaeshartelt. De Happy Couples Intensive is een aanpak geworden voor paren die op het punt van opbreken staan, of voor paren die voelen dat er een soort APK-keuring moet komen. Een frisse blik op de dynamiek die in jaren is opgebouwd en over de datum is geraakt.

In die twee dagen doen we diep, intens en blijvend veranderend werk. Met frisse nieuwe blik leer je elkaar weer ontdekken. En aan het eind van die twee dagen is de slotsom meestal: wat fijn dat we dit gedaan hebben. Het was intensief, maar het heeft ons veel gebracht, zo niet alles wat we nodig hadden en niet zelf konden bedenken.

Ik mag zeggen dat ik blij ben dat ik met deze aanpak al veel relaties weer op weg heb kunnen helpen. Tijdens deze reis, dit proces van ontwikkelen, ontdekte ik wat het best werkt. Deze technieken en principes zijn de basis geworden voor de Happy Couples Intensive. Ik word gewoon blij als er weer een brug gebouwd kan worden. En precies om die reden werk ik het liefst met de Happy Couple Intensive. Gewoon eenvoudig omdat het werkt. Niet alle onderliggende patronen zijn in die twee dagen opgelost, elk mens heeft zo zijn basisthema en overlevingsstrategieën. Er wordt wél begrepen hoe met compassie hiermee om te gaan, er wordt wél geleerd hoe om te gaan met stresssignalen, met ruziepatronen en er wordt vooral geleerd om te luisteren. De grootste en belangrijkste investering in een gesprek. Luisteren en aanwezig zijn.

Op deze manier heel dichtbij een koppel te staan is een intieme en respectvolle ervaring. En tijdens deze dagen en alle voorbereidingen worden maanden van herhaalde sessies gecomprimeerd naar twee dagen. Het is inspirerend, vernieuwend en motiverend.

Voor mij voelt het niet als werk, ik ga op reis met een paar. Open, gidsend, luisterend, vertalend, verbindend. Ook als er besloten wordt om uit elkaar te gaan. Ik werk in het Nederlands en Engels, multicultureel, en in alle gevallen overbruggend. Zorgvuldig voorbereid en met respect voor beide partners en met respect voor beide verhalen en achtergronden.

En áls je in een discussie zit met z’n tweetjes, en je voelt dat de spanning begint op te lopen, breek die cirkel dan en zeg: ik ga even koffie halen, wil jij ook?

Neem contact op als je denkt en voelt dat je klaar bent om je relatievragen op deze manier aan te pakken en dan gaan we samen die brug bouwen.

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek