Kwaliteit

Kwaliteit en transparantie is voor Le Cabinet zeer belangrijk. Mijn praktijk is aangesloten bij een aantal instituten dat erop toeziet dat therapeuten voldoen aan vastgestelde kwaliteitsnormen. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de kwaliteitswaarborgen, bijscholing, de klachtenregeling en het privacyreglement. 

VIT kwaliteitswaarborg

De Vereniging van Integraal Therapeuten is de beroepsvereniging voor therapeuten in de complementaire geestelijke gezondheidszorg die met hun integrale aanpak oog hebben voor de lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van de cliënt. Daarbij stemmen zij af op de individuele behoefte van de cliënt. Vanuit hun persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleren VIT-therapeuten de cliënt om zijn zelfhelend vermogen aan te spreken, zodat hij weer in harmonie met zichzelf en zijn omgeving kan leven.
De VIT zorgt voor kwaliteitsbewaking en kwaliteitsbevordering van het werk van haar leden.

RBCZ

Daarnaast ben ik RBCZ-gekwalificeerd therapeut (link https://rbcz.nu/therapeut/praktijk-integrale-psychologie-monique-rosier-2/. RBCZ is een kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg. Een RBCZ-gekwalificeerde therapeut moet jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Jaarlijkse bijscholing

Om mijn blik ruim te houden en de beroepsregistratie te behouden ben ik continu bezig met bijscholing, intervisie, supervisie en toetsingen.

Klachten

Mijn praktijk is aangesloten bij SCAG. Hiermee kun je rekenen op zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten. De SCAG voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Privacyreglement

Privacy staat bij mij hoog in het vaandel. Ik doe er alles aan om jouw gegevens veilig te bewaren. In mijn algemene voorwaarden (paragraaf 8) (link PDF) lees je meer over de wijze waarop ik mijn cliëntgegevens bewaar, hoe deze gegevens worden gebruikt en voor welke periode deze worden bewaard. 

Algemene voorwaarden

Om onze samenwerking soepel te laten verlopen heb ik enkele voorwaarden opgesteld. Je kunt de voorwaarden hier lezen (link PDF).
 

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek